Výtvarné kurzy VytFit/ kurzy kreslenia, malovania pre každého - Bratislava

      Výtvarné kurzy VytFit- Bratislava »

Výtvarné relaxcentrum VytFit, pôvodne Re-kreatívne štúdio ponúka od r. 2004 pre verejnosť (dospelým, mládeži, deťom, seniorom, párom a skupinám) neštandardný, zážitkový priestor rozvíjania tvorivých zručností, Vyt/ness ateliér objavovania nového a súčasne miesto aktívneho relaxu. Pravidelné kurzy kreslenia, maľovania a výtvarných techník sú vo VytFit ideálnou alternatívou voľnočasových aktivít pre všetky generácie a úrovne výtvarných nadšencov, amatérov aj úplných laikov. Podmienkou účasti nie je talent, ani predchádzajúce skúsenosti s tvorbou, ale nadšenie, chuť a otvorenosť pre nové výzvy.
                                                   PONUKA KURZOV:

- KREATÍVNA SEKVENCIA - Výtvarný, tvorivo-experimentálny kurz
(10-týždenný program, založený na autentickom mapovaní príbehu dejín umenia formou tvorby interaktívnych záznamov kresby, maľby, grafiky, s využitím širokej škály výtvarných techník. Intenzívna forma pre všetky úrovne a generácie.)

- IMITÁCIA REALITY - Klasický výtvarný kurz predmetného a figurálneho kreslenia, malovania, vychádzajúci z antických princípov krásy a realistického zobrazovania, zameraného na verný prepis videnej skutočnosti. ABC-eda výtvarnej tvorby "step by step", inšpirovaná a hnaná fascináciou techník starých majstrov, dokonalosťou tvorby realistov, či perfekcionalizmom hyperrealizmu. Základy kresby, pastel, akvarel, gvaš, tempera, akryl, olej, kombinované techniky...)

- KURZ PRÍPRAVY na prijímacie, talentové skúšky SŠ, VŠ
(Na stredné a vysoké školy s výtvarným zameraním, alebo školy, kde je preukázanie talentu súčasťou skúšky: animovaná tvorba, grafický, priemyselný a módny dizajn, architektúra...atď., konzultačné dielne, výber domácich prác, príprava a zhotovenie vlastného portfólia )

- AKRYL - Kreatívne techniky maľby od A po Z
(Nenáročné oboznámenie sa s technikami a postupmi kreslenia a malovania akrylovými farbami. Každá z 8 vzájomne nadväzujúcich lekcií kurzu je samostatným projektom zameraným na konkrétnu oblasť.)

- KURZY OLEJOMAĽBY
(Kurzy Olejomaľby zamerané na ľahké a rýchle zvládnutie základných techník. Alla prima, lavírovaná vrstvená technika, valéry, lazúry, praktický rozbor techník velikánov maľby. Tento výtvarný program je vhodný aj pre úplných začiatočníkov. Pracuje sa s nepáchnucim materiálom, bez škodlivých výparov.)

- AKVAREL - Kurz techník akvarelovej maľby + základy kresby
Túžite si namaľovať vlastné krajinky, zátišia, postavu či portrét? Možnosti akvarelu sú čo do šírky použitia takmer nevyčerpateľné. Výsledok závisí od zručností a pohotovosti kresliara, preto kurz kladie dôraz aj na upevňovanie základov a úrovne kreslenia.

- HAPPY PASTEL - Kurz techník kresby a maľby suchým pastelom
Pastel je jedinečná výtvarná technika na rozhraní maľby a kresby, pri ktorej nedochádza k miešaniu farieb na palete, ale prekrývaním, miešaním a roztieraním priamo na papieri. Takto vytvorený vzťah medzi rukou a materiálom, je porovnateľný so vzťahom medzi rukou sochára a hlinou.

- KomiKs- áreň (výtvarný trip svetom komiksu a fantasy)
Oboznámte sa so základmi kreslenia, maľovania 2D, 3D figúr (najznámejších postavičiek sveta komixu a fantasy), vytvorte si vlastnú sériu obrazov, grafický mini- román, experimentujte s výtvarnými technikami vychádzajúcimi z výrazových foriem graffiti, streetartu, popartu a iných vizuálnych médii.

- ČB KRESBA - Svet kreslenia pre každého
(Výtvarné kurzy základov klasickej kresby, osvojovanie si zákl. kresliarskych zručností a postupov výstavby obrazu, špecifiká techník kreslenia grafitovou tuhou, uhľom, sépiou, rudkou, tušom, kriedou, pastelom, gumou.Témy sú nasmerované k zvládnutiu realistickej kresby zátišia a priestorových objektov, kresby portrétu (podľa modelu), figúry (živého aktu) a krajinných scenérií (vzdušná perspektíva). Možnosti špecializácie....)

- KURZ ABSTRAKCIE (abstraktná maľba) - „Príbeh 6 zmyslov“
Nenáročný maliarsky program založený na tvorbe výtvarných transpozícií zážitkov a skúseností základných zmyslov človeka (zrak, sluch, hmat, čuch, chuť, 6. zmysel) na pozadí jednoduchých prírodných javov, podnetov hudby, psychológie, spirituality, atď. Na každý zo zmyslov sa v kontinuálnom oblúku tém viažu špeciálne úlohy, na ktoré účastník tvorivo reaguje a vyberá výrazové analógie v médiu maľby a kresby

- TEAM SPIRIT (indoor, outdoor) pre firemné kolektívy
Relaxačné, kreatívno-zábavné výtvarné kurzy, workshopy aj ako spoločenské akcie pre firmy, firemné kolektívy, zamerané na podporu a rozvoj tímovej spolupráce, zlepšenie pracovného prostredia, motivácie a vzťahov.)

- MINI VYTFIT - Kurzy kreslenia, maľovania pre deti
Rozvoj talentu, výtvarného cítenia a zručností pre deti od 9 do 14 rokov, schopné samostatnej práce bez sprievodu rodičov. Kurz je zameraný na objavovanie a experimentovanie s rôznymi výtvarnými materiálmi, tvorivými činnosťami, hry s farbami a tvarmi. Súčasťou kurzu je kreslenie, maľovanie obľúbených motívov, postáv, zvieracích a ľudských hrdinov. U starších je kladený dôraz na zvládnutie základov kreslenia a práce s farbou.

- VYT/NESS CLUB
(Voľné pokračovanie výtvarných kurzov na ich nadväzujúcich stupňoch. Špecializácie, ďalej svetom výtvarných techník...)

- ZÁHRADNÝ ATELIÉR/ exteriérové štúdio
Vyberte si z ponuky ktorýkoľvek z kurzov VytFit a absolvujte ho v príjemnom prostredí v centre Bratislavy.

- "LIPTOVSKÉ IMPRESIE" - Relax/plenér/ pobytové kurzy v prírode
(Tvorivý pobyt určený pre každého, kto má chuť spojiť rekreáciu v prírode s umeleckou činnosťou a ponoriť sa do kúzla tvorby v plenéri. Na kurze sú vítaní všetci s chuťou skúsiť opeť niečo iné, kresliť a maľovať na čerstvom vzduchu, priamo v srdci prekrásnej prírody.)

- VYTFIT/CARD - Darčekové poukazy na výtvarné kurzy
(Prostredníctvom darčekovej poukážky máte možnosť kedykoľvek v roku obdarovať výtvarným kurzom svojich najbližších, partnera, partnerku, členov rodiny, priateľa, kolegu, obchodného partnera, alebo svojich zamestnancov.)

Výtvarné relaxcentrum VytFit, Gaštanová 8, 811 04 Bratislava- staré mesto, Vyber si svoj kurz a prihlás sa! >> https://www.vytfit.sk

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

DEJINY VÝTVARNÉHO UMENIA V SKRATKE/ Od praveku po multikulturalizmus

ZÁKLADNÉ VÝTVARNÉ POJMY

OLEJOMAĽBA, ALEBO AKRYL, ČO SI VYBRAŤ?